• Deelnemers zeggen …

Jaap Hoogendoorn brengt en mooie muzikale vertelling over de muziek uit de boeken van Maarten ’t Hart. Voor de fans van Maarten ’t Hart en voor muziekliefhebbers. Nodig Jaap uit en je beleeft een onderhoudende middag, dat smaakt naar meer! In Het Cultuurcafé in Noordwijk was het een bijzondere middag.

Martha Baalbergen, Boekhandel van der Meer - Noordwijk

Dorine Holman, Het Cultuurcafé in Noordwijk

 

Tijdens de semi-theatrale voorstelling Maarten Monologen met muziek luisterden de leden en de vele gasten van de KunstKring Krimpen ademloos naar Jaap Hoogendoorn (voorjaar 2012). Jaap las fragmenten uit de boeken van Maarten ’t Hart voor en liet de daarbij passende muziek horen. Het is dan ook niet te verbazen dat hij in 2013 opnieuw gevraagd is naar Krimpen te komen, nu met ‘De brieven van Mozart.’

Hadewey Buitenwerf – van der Meer,  voorzitter KunstKring Krimpen

 

Jaap Hoogendoorn heeft enkele cursussen geleid 'Klassiek genieten' voor de Bibliotheek Westland in             ’s Gravenzande’.  Jaap is een zeer gedreven, enthousiaste docent met heel veel kennis van zaken. De lessen zijn fantastisch opgebouwd met prachtige muziekfragmenten, met de nodige humor en tot in de puntjes voorbereid. De cursisten krijgen degelijke informatie mee over de lesinhoud en een speellijst van de beluisterde fragmenten. Vollediger kan het niet. 

Marga Smakman, Cursuscoördinator 'Klassiek genieten' - Bibliotheek Westland

 

Sinds enkele jaren verzorgt Jaap Hoogendoorn de cursus`klassiek muziek beluisteren` in ´t Reghthuys te Nieuwkoop. Dit zijn boeiende avonden want hij laat veel muziek horen die van goede kwaliteit is.  Bovendien weet hij daarbij ook veel informatie en anekdotes te verschaffen op een prettige en vaak humoristische wijze.

Sybilla van Boxtel,  Culturele Vereniging ’t Reghthuys - Nieuwkoop

 

Voor Probusclub Alphen hebben we enkele malen kunnen profiteren van de enorme en gevarieerde kennis van de klassieke muziek van Jaap Hoogendoorn. Zijn voordrachten werden op een meeslepende en uiterst kundige wijze gebracht. We hopen nog vaak te kunnen genieten van zijn bijna onuitputtelijke bekendheid met de vele facetten van de klassieke muziek.

Jos van Est, Probusclub – Alphen aan den Rijn